woensdag 12 maart 2014

broches

Het is alweer maanden geleden dat ik deze broches/naamtags heb gemaakt. Het werd dus wel tijd om de foto's eens te plaatsen. Het was een grote bestelling; op de foto's zie je maar een klein deel.





Er waren er geen twee hetzelfde. Wél allemaal roze met paars.

dinsdag 11 maart 2014

Koekjes

Even een simpel rekensommetje:


kruidnotenmix


+ uitsteekvormpjes =



LENTEKOEKJES!!!!!!!

maandag 10 maart 2014

Kast

Een klein stukje van de veel te volle (boeken)kast:



Trommels, je hebt er nooit genoeg van! Net als tassen. En sjaaltjes. En serviesgoed met rozen. En vintage bloempotten en vazen. En lampen. En kraaltjes. En kussens. En borduurwerkjes. En mooie stofjes. En hertenschilderijtjes. En ............

Binnenkort wil ik de kast vervangen door een andere, een kleinere. Moet ik wel eerst een nieuw plekje bedenken voor alle trommels en potjes.

zondag 9 maart 2014

Nieuw huis

Voor de vogels wel te verstaan. We hebben net een nieuw nestkastje opgehangen, maar toen ik mijn foto's van vorige zomer bekeek kwam ik deze tegen:




Zomaar ergens vlakbij Ruurlo zien hangen. Ze zijn geweldig! Als ik ooit nog eens tijd en inspiratie heb, dan maak ik ook zoiets. Zelfs al zou er geen vogel in komen, dan hangt er toch iets bijzonders in de tuin.

zaterdag 8 maart 2014

Zwolle

Vorige week woensdag ben ik met dochter op stap geweest in Zwolle. Dat wil zeggen, we zijn naar mijn favoriete kringloopwinkel geweest, hebben daar ook heel lekker gegeten en daarna zijn we naar het Stoffenspektakel in de IJsselhallen geweest. Meer hebben we niet gedaan; dat kon ook niet, want we hadden geen tijd en geen voeten meer over. Natuurlijk kwamen we niet met lege handen uit de kringloop. (Komen we dat ooit?)


 Sjaaltjes voor moeder en dochter.


 
Kussensloop met Roodkapje. (Van de Hema?)
 
 Een flinke lap meubelstof. (1,5 meter)


Later zag ik dezelfde stof op de stoffenbeurs voor €19,95 per meter!
Da's toch lekker!


Geen idee wat dit is; tafelkleedje? theedoek? Het is in elk geval zéééér schattig.

4 Mokken van de Hema, waar ik helemaal weg van ben.

Een kleine rozenbloempot. Ik had er ook al eens een grote van gevonden.

In deze kringloopwinkel zit ook een restaurantje: Deksels. We hebben er heel lekker en goedkoop gegeten. Het leuke van dit restaurantje is, dat het er elke keer weer heel erg anders uitziet. De tafels en stoelen en de schilderijen aan de wand zijn namelijk gewoon te koop. Dus als je na het eten denkt: "deze stoel zit wel heel erg lekker", dan kun je hem gewoon kopen. Ik vind het een briljant idee.

Boven de ingang hangt de naam. Oftewel: Deksels.
Iets verder weg zie je de stropdaslampen die boven de paskamers hangen.
De buitenkant van de paskamers is "behangen" met borduurwerkjes:


Fantástisch idee! Stel je voor dat je dat thuis op een muurtje in de gang kunt doen, of op een deur! Zeer inspirerend!
 
 In Deksels hangt een geweldige klok; met échte kop-en-schotels!

Nadat we ons flink hadden volgegeten gingen we naar de hoofdattractie van de dag: de stoffenbeurs.
Ook hier zijn we goed geslaagd; een deel van onze aankopen:

 Katoen in prachtige motiefjes en kleuren.




Lekker kitscherig. Niet het op een groot canvasdoek en je hebt een schilderij! Ik ga er over nadenken.

vrijdag 7 maart 2014

Lente

Na een maand van tegenslagen, ziektes en meer van dat soort negatieve dingen, wordt het tijd de leuke dingen, zoals bloggen, fotograferen en creëren weer op te pakken. Eerst maar eens wat vrolijke plaatjes:


Dit is toch zeker een echte lente-boom? Het is een stuk tricot met print en borduur, uit een kinder T-shirt geknipt en op een canvasdoekje vastgeniet.
Net als deze:
 
De hoekjes moeten nog worden bijgewerkt.
 
De S van Spring. Mooi in elkaar overgaande kleuren. Het zijn kleine doosjes met glazen kraaltjes die wachten op een mooi knutselidee.



Het mezen-nestkastje is schoongemaakt en beter opgehangen. Alleen het stokje ontbrak nog, dus zoonlief ging aan de slag met boormachine en plantenstokje. Wat hebben we gelachen. Niet alleen het gezin koolmees past erop; hun hele familie kan er ook bij. Het lijkt wel een soort mezen-veranda.
Hij is toch maar flink ingekort; is voor onszelf ook veiliger.